Betting Consigliere

30

авг

Predstavljanje tipstera – Betting Consigliere

Klađenje na sportske događaje postalo je neizostavan deo svakodnevice ljubitelja sporta širom sveta. S tim u vezi, pojava tipstera, koji svoje analitičke veštine koriste kako bi pomogli drugima u donošenju odluka pri klađenju, postala je sve rasprostranjenija.

U ovom predstavljanju, imamo priliku da razgovaramo sa prvim tipsterom registrovanim na Tipspektor platformi. Kroz razgovor, istražujemo njegovu pozadinu, metodologiju analize utakmica, i strategije koje primenjuje kako bi ostvario konzistentan uspeh. Iako se svaki tipster može predstaviti na svom profilu, imate priliku da bolje upoznate ovog tipstera u tekstu koji sledi.

Najpre, hteli bismo da ti poželimo dobrodošlicu na Tipspektor platformu. Ono što nas najpre zanima je kako si se zainteresovao za sportsko klađenje?

Hvala, drago mi je da sam prvi tipster sa kojim vodite ovaj razgovor!

Pre svega, veliki sam zaljubljenik u sport i pratim ga od malena. Naravno, najviše fudbal i košarku, a onda i ostale ekipne sportove i tenis. U kladionicu sam prvi put ušao sa drugarima pre dvadesetak godina, u to vreme smo zajedno pratili utakmice i sastavljali tikete. Cilj nam je bio da se zabavimo, na prvom mestu, pa tek onda da nešto i zaradimo, uz malo sreće.

Kako i kada si odlučio da postaneš tipster?

Kladionicu igram ponajviše „za svoju dušu“ i do pre nekoliko godina uopšte nisam razmišljao u pravcu da jednog dana postanem tipster. Ipak, mislim da se moj put razlikuje od većine tipstera koje danas možemo da vidimo kod nas.

Prvo sam počeo da pišem razne analize i najave mečeva u sklopu honorarnog posla za nekoliko sajtova, isključivo stranih. Kako mi se taj posao svideo, a bio sam i uspešan u tipovanju, izgradio sam neke kontakte u toj zajednici. Na nagovor kolega i pojedinaca iz zajednice sam i pokrenuo svoj servis.

Imaš li omiljene sportske događaje i na koje vrste opklada se fokusiraš?

Što se vrsta opklada tiče, najviše gađam konačan ishod. Nemam omiljena takmičenja ili lige, iz sezone u sezonu se pojavi nova koja mi se svidi, a na neke prestanem da obraćam pažnju. Na primer, pre nekoliko godina sam obožavao Japance, sada mi nešto ne leže… Ipak, omiljeni sport mi je fudbal, tik posle njega košarka.

Da li koristiš određene statističke alate pri tipovanju utakmica?

Dok pregledam ponudu za određeni dan, uvek mi stoje otvoreni Oddsportal i Betexplorer. Povremeno koristim i neke druge sajtove. Ipak, imam određeni broj sajtova koji su nezaobilazni i bogat su izvor informacija. Nisu to najpopularniji portali koji se bave uglavnom top ligama, već sajtovi koji objavljuju informacije vezane za niže lige. Oni su uglavnom na lokalnim jezicima, te mi treba malo da se potrudim da sve to prevedem… Ali, oni su glavni izvor informacija, nisu previše popularni i bukmejkeri ih ne proveravaju toliko brzo, što mi pomaže da uplatim opkladu dok je kvota još uvek dobra. Razumećeš me što ne navodim te sajtove. 🙂

Sve razumem, ne insistiram. 🙂 A što se strategije tiče, imaš li neku koju praktikuješ?

Ne volim da igram na male kvote! Uglavnom su preko 2.00, neretko i preko 3.00. Vrlo retko uzmem kvotu manju od 2.00, jedino ako procenim da ima vrednost i nije preveliki rizik. Da bi ostvario zaradu na malim kvotama, moram imati veliku banku. I kada se desi pad, što je neminovno, treba vremena da se taj gubitak nadoknadi. Ovako, sa većim kvotama to ide brže. Deluje da je prolaznost niža od očekivane, ali pre biram ovu moju trenutnu statistiku nego 80% prolaznosti na kvote 1.30.

Kada si već pomenuo banku, kako upravljaš njome i kako se nosiš sa periodima gubitaka? Iz trenutne statistike vidimo da se serije smenjuju.

Mnogi kladioničari greše kada jure veliki dobitak preko noći. Kada bi to bilo realno, kladionice ne bi ni postojale. Banka se gradi vremenom i ključna stvar je disciplina. Nijedan tipster nije nepogrešiv. Eto, mnogi na se na netu hvale nerealnim procentom pogodaka, 90% ili više, što je prvi znak za sumnju. Ukoliko ja grešim, eto, najlakše je da se verifikuju ovde, kod Tipspektora, i dokažu meni, a i onima koji ih prate, da je to istina.

Periodi gubitaka se dešavaju. Ključna stvar je da nema „vađenja“, držiš se procenta uloga (kod mene je 1 unit = 1% banke) i imaćeš sa čime da se kladiš. E, onda kad dođe serija pogodaka… Tad se ta disciplina lepo naplati i na kraju meseca imaš zaradu.

Koliko shvatam, servis vodiš samostalno,?

Da, samostalno vodim servis. Iako komuniciram sa svojim kolegama i prijateljima iz Engleske, ipak sam vodim svoj servis. Najlakše mi je tako. 🙂

Otkud to da nemaš nijedan kanal na mrežama? Vidim da si postavio samo svoj e-mail kao kontakt.

Eh, malo sam staromodan sa tim mrežama. Tj. možda ne toliko staromodan koliko nemam vremena i živaca da se njima bavim. Probao sam sa Instagramom i Telegramom, ali to nije uzelo maha… i to mojom krivicom i nedostatkom vremena da se posvetim.

Postoji li neki razlog zbog kog si pravio pauzu od skoro godinu dana?

Zapravo moj servis je aktivan, a ova statistika predstavlja moje besplatne tipove koje sam postavljao na Blogabetu. U poslednje vreme sam posvećen uglavnom pretplatnicima, te zato manjka besplatnih tipova. Moj servis i dalje funkcioniše staromodno, ali ko zna, možda mi vi pomognete da se pojavim i na mrežama. 🙂

Inače, vodio sam sopstvenu statistiku plaćenih tipova, ali kako nijedna druga platforma ne može da potvrdi te brojke, onda ne mogu ni ovde da je objavim. Ali nije problem, sada svi moji tipovi idu na ovu platformu.

Za kraj, šta tvoji pretplatnici mogu da očekuju od Betting Consigliere-a?

Trudiću se da ostvarim profit za njih koliko i za sebe. Igramo veće kvote, uvek ima zanimljivih utakmica, najveći izazov je uhvatiti kvote na vreme. Sada je statistika vidljiva, i ostaviću njoj da govori više od mene. Ne treba im velika banka da bi ostvarili lep profit, što znači i manje stresa. Od pretplatnika samo tražim disciplinu što se uloga tiče.

Hvala ti što si odvojio vreme da odgovoriš na naša pitanja i želimo ti mnogo sreće i uspeha u vođenju svog servisa!

Hvala i vama, verujem da ćemo sarađivati na duže staze!